1. Haberler
  2. Gündem
  3. Haydi çocuklar, Heykel’de buluşuyoruz

Haydi çocuklar, Heykel’de buluşuyoruz

featured
service
Reklam Alanı

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında sağlıklı yaşama vurgu yapmak amacıyla 21 Eylül Pazar günü Heykel Atatürk Caddesi trafiğe kapatılarak çocuklara bırakılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi iş birliğinde hazırlanan birbirinden renkli etkinliklerle, çocuklar araba seslerinden uzak, eğlenceli bir gün geçirecek.

BURSA (İGFA) – Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri alma konusunda desteklemek, herkesin güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesini teşvik etmek amacıyla 16-21 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, tüm dünya kentleriyle eş zamanlı olarak Bursa’da da dolu dolu etkinliklerle kutlanıyor.

“Çocukların Heykel’i”
Sabah yürüyüşlerinden güvenli bisiklet sürüş eğitimlerine, spor etkinliklerinden sanatsal programlara kadar birçok aktivitenin yapıldığı haftada, 21 Eylül Pazar günü ise çocuklar için keyifli bir programa imza atılacak. ‘Çocukların Heykeli’ etkinliği kapsamında Heykel Atatürk Caddesi, 09.00-13.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılarak sadece bisiklet ve yaya ulaşımına açılacak.

Sokak oyunlarından atölye çalışmalarına
Saat 09.00’da Tophane’den start verilecek ‘Pedallar dönüyor, İyilik büyüyor’ bisiklet etkinliğiyle başlayacak olan program, çocuklara ve yetişkinlere doyasıya eğlenebilecekleri bir gün geçirme fırsatı sunacak. Heykel Atatürk Caddesi’nde yapılacak programda, bisiklet ve e-skuter sürüş eğitimlerinin yanı sıra 4 farklı alanda gazoz kapağı, cilli, ip atlama, yakar top, istop, körebe gibi sokak oyunları oynanacak. Unutamayacakları bir Pazar günü yaşayacak olan çocuklar, mini golf, okçuluk ve denge oyunlarıyla doyasıya gülümseyecek. Araba sesleri ile değil, çocuk gülüşleri ile dolacak olan Heykel’de Bursalılar eğlence dolu bir gün geçirecek.

“Önce çocukları gülümseteceğiz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’yı yaya öncelikli bir kent haline getirmek istediklerini söyledi. 21 Eylül Pazar günü ‘Çocukların Heykeli’ etkinliğiyle Atatürk Caddesi’ni çocuklara bırakacaklarını belirten Başkan Bozbey, “Araç trafiğine kapatılacak olan Heykel’de çocuklarımız hem eski oyunları oynama fırsatı bulacak hem de televizyon veya telefon başında geçirdikleri zamanı aza indirmiş olacağız. Çocuklarımızın gülümsemesi bizim en büyük arzumuz. Önce çocukları gülümseteceğiz. Tüm Bursalıları 21 Eylül Pazar günü Atatürk Caddesi’ndeki etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

UL Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Pulibet - Amgbahis - Risebet - Risebet - megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Etrobet - Fitcas giriş -
Google ADS Danışmanlığı - Antalya Son Dakika - İzmir Haberleri - Ekonomi - Kastamonu Haberleri - Chat - Kuranda Evrim - Havadis - İqos - Sirke -