1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ‘Merkez’ parasal gelişmeleri raporladı

‘Merkez’ parasal gelişmeleri raporladı

featured
service
Reklam Alanı

ANKARA (İGFA) – Merkez Bankası, “Parasal Gelişmeler Raporu”nu yayımladı.

Bankanın Kasım ayı değerlendirme raporuna göre, geniş para arzı, Ekim 2023 döneminde yıllık yüzde 66,5 büyümenin ardından Kasım 2023 döneminde yıllık yüzde 66,2 büyüdüğü, en dar para tanımı olan M1’in yıllık büyüme oranının ise bir önceki ay yüzde 56,8 olarak gerçekleşirken Kasım ayında yüzde 55,5 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Parasal sektör tarafından verilen kredilerin yıllık artış hızı, hanehalkı için Ekim 2023’te yüzde 81,7 iken Kasım 2023’te yüzde 78,4 olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Finansal olmayan kuruluşlara verilen krediler ise Ekim 2023’te bir önceki yıla göre %50,4 artmışken, Kasım 2023’te ise yüzde 51,4 arttırıldığı kaydedildi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

UL Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Google ADS Danışmanlığı - Antalya Son Dakika - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haberleri - Ekonomi - Citizen Erkek Saat - Kastamonu Haberleri - SMM Panel - SMS Onay - Chat - Takipçi satın al - E-Pin Satış -