Spor

Kayseri protokolünden KESOB çıkarması

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin İldem Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşen KESOB ErVa Spor Kulübü Açılış Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve il protokolü ile İldem bölge sakinleri katıldı.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, alanda gençler tarafından Türk bayrakları ile coşkuyla karşılandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “İldem bölgemizin güzel, fedakâr, gönül insanları, her birinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun. Her zaman ay yıldızlı Türk bayrağına, vatanına, milletine, devletine, inancına bağlı bir topluluk olarak bu bölgede olmazsa olmazımız olduğunuzu paylaşıyorum” dedi.

“İldem’imizin Hemen Yanı Başında Semtimize Hayırlı, Uğurlu Olsun”

İldem Sosyal Yaşam Merkezi’nde sona yaklaşıldığı müjdesini veren Başkan Büyükkılıç, “Bitmek üzere olan bir tesisin müjdesini paylaşıyorum. Gençler sizlere 6 bin metrekare alanı olan, içerisinde kütüphanesi, sosyal tesisi, havuzu, spor tesisi olan İldem’imizin hemen yanı başında İldem Sosyal Yaşam Merkezi, semtimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek’e uyum içerisinde çalıştığı için teşekkürlerini ileterek, “ErVa’mız iyi ki varsın. Böyle güzel bir tablo yaşıyoruz. Sayın Valimiz sizleri tebrik ediyorum, şehrine sevdalı, gençlerimizi seven, bizlerle uyum içerisinde çalışan, hangi alanda ne zaman, ne istesek hayır demeyen, uyum içerisinde gayret gösteren bir valimiz. Şehrimizde bu durumu bir güzellik ve zenginlik olarak gördüğümüz bir bereketi yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Spor alanında Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleri ile çalışmaları sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’miz 2024 Avrupa Spor Şehri olarak ilan edildi. Sizler bu Avrupa Spor Şehri’nin birer bireylerisiniz. Bizler de hem Spor A.Ş.’mizle hem diğer kurum ve kuruluşlarımızla en güzel şekliyle her semtte spora önem ve destek veriyoruz. Daha da güzel çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, 8, 9 ve 10 Mart’ta Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nın Erciyes’te gerçekleşeceğini anımsatarak, “Orada konserlerle, değişik etkinliklerle Kayseri’mize bir rüzgâr estireceğiz. Gençlere, 10 GB internet kartı hediye edelim. Dönem teknoloji dönemi, bunları eğitimde kullanacaksınız, projelerimizle, desteklerimizle, gençlerimize her zaman imkân sağlayan yaklaşımımızla sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, sağ olun, var olun” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de ErVa projesi için Başkan Büyükkılıç ile Valilik ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği protokolü imzaladıklarını hatırlatarak, “Bir buçuk yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’la beraber bir protokol imzalamıştık. O protokolde ErVa ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimiz iş birliği içerisinde gençlerimizle ilgili yapacağımız çalışmaları planlamıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız bir takım sözler vermişti, ben bir takım sözler vermiştim. Bir buçuk yıl sonra o gün imzaladığımız protokol Büyükşehir Belediyemizin sözlerinin fazlasını yapmasıyla, ErVa’daki yöneticilerin de üstlerine düşeni yapmasıyla beraber bugün çığ gibi büyüdü. 19’uncu spor kulübümüzü açıyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin sporda marka kuruluşu Spor A.Ş.’den de övgüyle söz eden Çiçek, şunları söyledi: “Bir söz verdik; Kayseri’de her mahallede spor kulüpleri açacağız diye. Aslında Büyükşehir Belediyemizin Spor A.Ş.’si Türkiye’ye örnek olacak şekilde çok büyük işler yapıyor, inanılmaz salonlar veriyor. Yine Melikgazi Belediyemizi sporda yaptığı çalışmalar Türkiye’ye örnek. İşin içerisinde Milli Eğitim’in de olduğu, gençlik sporun da olduğu bir çalışma yapalım dedik ve bugün 19’uncuyu hep beraber açıyoruz.”

Vali Çiçek, Başkan Büyükkılıç’a başından beri projeye destek verdiği için teşekkür ederek, “Başta, ilk günden itibaren ErVa’nın kuruluşundaki desteklerinden dolayı, bu projeye inandığı için bu projenin her yerine destek verdiği için Memduh Büyükkılıç’ı alkışlıyorum” dedi. Çiçek, Erva projesinde emeği geçen Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır ile yönetim kuruluna da teşekkür ederek alkışladı.

Çiçek, Büyükkılıç ve Palancıoğlu’nun müjdeleri ile çok daha güzel işler olacağını öngördüğünü ifade ederek 19’uncu ErVa spor kulübünün hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Açılan güzel tesisten dolayı KESOB’a teşekkür eden Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da Başkan Odakır’ın gece gündüz demeden esnaf ve sanatkârlar için mücadele ettiğini belirterek, “Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bizler de elimizden geldiğince destek veriyoruz. Gençlerimize sahip çıkıyoruz. Gençlere bir müjde de ben vereyim, inşallah tramvay durağına yakın Akıl Küpü Kütüphane yapıyoruz. Gençliğe yapılan yatırım en güzel yatırımdır” dedi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Seyhi Odakır ise Erva Erdemlerimizle Varız projesinin içinde olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, KESOB Erva Spor Kulübü hakkında bilgiler aktardı. Odakır, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi’nin destekleri için teşekkür ederek, KESOB’un hayata geçirdiği ve üzerinde çalıştığı projelerden söz etti.

Odakır, Başkan Büyükkılıç’a yeni dönemde de başarılar dileyerek, “Esnaf ve sanatkârlarımızın ağabeyi, esnaf ve sanatkâr dostu Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederiz. Esnaf ve Sanatkârlar olarak yapmış olduğumuz tüm işlerin altında başkanımın imzası var. Ne zaman esnaf ve sanatkârlarımızın talepleri için yanına gitsek bizi eli boş çevirmedi. Esnaf ve sanatkârlar olarak yeni dönemde de başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükkılıç’a, sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaştığı gençler ve çocuklar tarafından çiçek takdim edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu